O mně

Milí návštěvníku Megusty,

než se se mnou pustíš do vaření, ráda bych se ti jako foodblogerka představila. Jsem zrzavá holka z jižních Čech, konkrétně z krásnýho města Jindřichův Hradec. Je mi skoro čtvrt století a i když to zní možná hrozně, po přepočítání snadno zjistíš, že jsem ještě mladý kůzle. Studuju vysokou zdravotně-sociální, když se mi poštěstí tak budu v létě bakalář. Kromě vaření, focení a následnýho organizovanýho přejídání mejch blízkejch mám ráda procházky, ráda čtu (i poezii), maluju když mám čas, koukám na kvalitní filmy, poslouchám hudbu (od vážné přes hip-hop po hardcore a slaďáky :D )zajímá mě historie, příroda a baví mě cestovat. Taky mě baví body art a vše kolem něj, především ale tetování a piercing, proto možná vypadám tak, jak vypadám :D Tak to je v kostce o mně. A proč vlastně vařím, fotím, foodbloguju a tolik mě to baví?

Už když jsem byla malej svišť, tak jsem se mámě motala v kuchyni pod nohama. Zdá se to jako dlouhá doba, ale zrovna v koníčcích čas většinou vůbec nehraje roli….

Vaření má prostě svý kouzlo, když člověka chytne, tak ho nepustí. Nejkrásnější na tom všem ale je, že jídlo lidi spojuje, že pro druhý je nejkrásnější vařit (ať už je to foie gras nebo česnečka „co dům dal“) že u dobrýho jídla vznikají ty nejlepší nápady, že se u něj potkávají ty nejlepší přátelé a oslavují se jím ty nejhezčí chvíle v roce… Že dobrým jídlem jde potěšit, obdarovat, utěšit, nebo na něj někoho klidně sbalit, třeba na dobrej veganskej guláš :)

Součástí moderního stylu života není jenom „konzumace“, ale i zamyšlení se nad tím‚ co konzumovat. Naše tělo není perpetum mobile a měli bychom se k němu chovat slušně. Maso není nejlepší volbou pro oběd na každý den, vzhledem k tomu, jak se se zvířaty zachází a jakou kvalitu maso z velkochovů má. Nechte se proto inspirovat! Na trhu je teď tolik novejch surovin, který jde upravit na tolik skvělejch způsobů, že není na místě váhat. Experimentujte, nebojte se zkusit jáhly, pohanku, quinou, cizrnu, sóju, nebo třeba čerstvé klíčky z luštěnin. Můžeme to brát jako návrat ke kořenům, protože i dřív se maso jedlo jen jednou týdně nebo dokonce ještě míň. Budu ráda když vám Megusta bude v kuchyni rádcem, v experimentování průvodcem a ve vymýšlení jídel inspirací!

S láskou, vaše Vendula alias Megusta