KRÉMOVÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S BYLINKAMI

vegan/gluten free Tahle polívka je typicky zimní. Zahřeje, zasytí, je voňavá a když přidáte krutony z kváskovýho chleba nahradí klidně oběd nebo večeři :)

Fotka uživatele Megusta.cz - hurá k plotně.

KRÉMOVÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S BYLINKAMI - vegan/gluten free
Tahle polívka je typicky zimní. Zahřeje, zasytí, je voňavá a když přidáte krutony z kváskovýho chleba nahradí klidně oběd nebo večeři 
POTŘEBUJEŠ: (na cca porcí) 500g bílých fazolí, přes noc namočených, 1 kostku zeleninového bujonu, 2 červené cibule, asi 5 větších brambor, dvě velké hrsti sekaných čerstvých bylinek (oregano, tymián, rozmarýn, bazalka, hladkolistá petrželka, saturejka...), pepř. sůl, olivový olej, 3 stroužky česneku, případně na zahuštění rýžová mouka.

POSTUP: fazole uvaříme 20 minut do měkka, pak je scedíme a přibližně třetinu si dáme stranou. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupané a nakrájené brambory, větší část fazolí, osolíme, opepříme, přidáme česnek a zalijeme vodou (asi 4 litry) a vaříme asi 15 minut. Během varu přidáme hrst bylinek a bujon. Potom rozmuxujeme do hladka, vsypeme zbylé fazole a bylinky, ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Pokud by byl krém řidší tak můžeme zahustit trochou rýžové mouky. Dobrou chuť 

Zpět na Polévky